/

At Congress Square, a 500,000 SF mixed-use project in downtown Boston, we pushed the lower two floors of the vertical addition back from the existing building’s exterior wall. This move created a physical space between the two structures, allowing the new addition to “float” above the existing building. This setback also created a significant overhang where we designed a custom Fiber Reinforced Plastic (FRP) soffit, creating a clear distinction between the existing and new. The use of FRP fabrication provides a lightweight, easily installed solution with nearly infinite color and shape flexibility! This innovative soffit honors the beautiful architectural and historic elements of the existing building while allowing the new addition to distinguish itself in the Boston skyline.

Learn more about the soffit design and fabrication process here: Arrowstreet air

Topics: research, Congress Square, Adaptive Reuse, Soffit, Downtown Boston, Fabrication, Office/Lab, Urban Design, Technology, Retail, Mixed Use, Financial District, Hospitality