Last week Bob shared the story of creating the glass tree silhouettes for BioMed’s new courtyard at 210 Broadway; I wanted to point out another feature of this new space – namely, the seating. To continue the theme of a transition between indoor and outdoor space, we wanted to create seating that seemed to flow in a natural, fluid way up from the floor.

We went with a light-colored ipe wood material (the same that we used for the flooring) to create a durable, low-maintenance, naturally bright and beautiful space for our client. The seats are all gently curved in a way that mimics a natural setting, creating an environment that encourages people to gather and interact. Overall, the flowing, curved wood benches have created a unique and comfortable seating (and leaning!) space for the building’s tenants and guests to enjoy.

Topics: Office/Lab, Interiors