The spotlight is on amenities in the revamp of a high-rise apartment tower in East Cambridge. With breathtaking views of the Boston skyline, residents will now relish in updates spanning from the ground floor to the 21st floor, right across from the Museum of Science. The design concept was conceived to attract young professionals, keeping in mind the adjacency to MGH across the river and Kendall Square nearby. The updated amenities accommodate hybrid work, social engagements, and community events. Finishes include warm wood tones, sleek black accents, and sophisticated blues seen in the curated art selection, upholstery, and unique staging items.

The first-floor amenities have been reimagined to orient tenants towards Lechmere Crossing, public transit, and a newly landscaped courtyard at the main entrance. Co-working, modernized delivery accommodations in the mailroom and package room, and a retail grocer offer convenience within the building. The Leasing Suite has been updated to include private offices and meeting rooms as well as a leasing lounge that doubles as a gathering space after hours for tenants and community groups.

Amenities at the second level include a club lounge, private dining room, yoga room, and state-of-the-art fitness center. The club lounge is adjacent to an expansive sun deck complete with gas grills, café seating, and lounge areas.

On the 21st Floor, the Sky Lounge and Terrace offer stunning views of Boston and Cambridge. Inside, tenants will find intimate groups of seating at both the windows and at the gas fireplace. A wet bar creates the opportunity for small groups to gather and share meals while enjoying the expansive views.

Project Details

LOCATION
Cambridge, MA

CLIENT/OWNER
LivCor, LLC

Photos by Robert Umenhofer